ork
ork / obshtina lovech
Общинският духов оркестър и младежката формация към него заедно с мажоретния състав на Ловеч с художествен ръководител и диригент Тотко Рогашки участваха в 22-ото издание на най-големия музикален фестивал в Гърция – Международния фестивал на духови оркестри, провел се в Синдос. Във форума участваха още състави от няколко гръцки града, както и от Италия и Полша.
В програмата за откриването се включиха и ловешки музиканти. Формациите от люляковия град изнесоха концерти в Синдос и Солун, поднасяйки незабравими преживявания на публиката.

ork
obshtina lovech

По време на самостоятелния си концерт със своя богат и разнообразен репертоар, както и с магията на танците на мажоретките, българите единствени успяха да вдигнат многобройната публика на крака. Тотко Рогашки пък връчи диригентската си палка на домакина на фестивала и диригент на оркестъра на Синдос - Милтос Полихронидис, и така той зае мястото му, докато самият Рогашки хвана българския трибагреник и заедно две мажоретки представиха атрактивен танц със знамена.
Ловешките представители закриха концерта си с право българско хоро, на което се хванаха всички, а след това развълнуваната публика неколкократно извика музикантите и мажоретките на бис.

ork
obshtina lovech