Музикално съзвездие пристига в Плевен за Златен Арлекин
Музикално съзвездие пристига в Плевен за Златен Арлекин / netinfo

Около 50 000 лева е бюджетът на тазгодишния конкурс за популярна българска песен “Златен Арлекин”, поветен на Емил Димитров. 35 000 лева е инвестирала Община Плевен, 12 000 лева са осигурени от спонсори, съобщи кметът Найден Зеленогорски.

Второто издание на конкурса ще се проведе на 1 и 2 ноември в Драматичен театър и до момента в него участие са заявили 20 изпълнители. Специално за Дарик участието си потвърди и известният композитор Митко Щерев. В състава на журито влизат известни имена като: Румен Бояджиев, Александър Бразицов, Румен Николов, Орлин Горанов и плевенчаните Роберта, Максим Горанов и Христо Домусчиев.

Интересното тази година, освен галаконцертът на лауреатите, е рециталът на Георги Христов, който е предвиден за втората вечер. Като специална изненада организаторите са подготвили фестивална песен, създадена от композиторите Румен Бояджиев и Александър Бразицов по текст на Даниела Кузманова. Песента е в изпълнение на Орлин Горанов, Мариана Попова, Влади Михайлов, Иван Лечев и Роберта.

Специално за фестивала е създаден и музикален сигнал от композитора Румен Бояджиев – син. Голямата награда на конкурса е 2000 лева и статуетката “Златен Арлекин”, предвидена е и награда на публиката, която ще бъде определениа чрез гласуване на зрителите на фестивала.

“Времето ще оцени дали това, което правим, е полезно или не. В момента аз си спомням само за един фестивал на попмузиката в България – този в Бургас. Нашата идея е да се покаже, че и в Северна България има едно място, където може да се направи добър фестивал. Първият опит беше добър, надяваме този да е още по- добър”, коментира в аванс плевенският кмет Найден Зеленогорски.