koleda
koleda / dariknews.archive
Медицинският университет в Плевен се включва в националната благотворителна кампания "Коледа за всяко дете", организирана от Националното сдружение на сираците в България /НССБ/. Това съобщи проф.Маргарита Александрова - заместник-ректор на висшето училище.
Ръководството на университета, преподавателите, българските и чуждестранни студенти подкрепят дарителската инициатива. Те показаха през годината своята съпричастност към подобни благотворителни каузи, коментира проф. Александрова. В университета бяха организирани поредица от дарителски прояви. В "Ден на народите" във висшето училище бяха дарени за часове 5000 лева за лечение на нуждаещо се дете. Студенти от специалност "Социални дейности" подкрепиха творчеството на възрастни и деца с увреждания. На "Фестивал на красотата", организиран от Сдружението на сираците, университетът подкрепи абитуриенти от бедни семейства или без родители. Трима от тях кандидатстваха във висшето училище и бяха приети на общо основание, без привилегии, в специалност "Медицински лаборант". 

Националната инициатива "Коледа за всяко дете" бе обявена на 22 ноември от Слави Михайлов - председател НССБ, в пресклуба на БТА в Плевен. Прояви ще бъдат организирани и в други области с цел дарени дрехи, обувки и коледни подаръци да достигнат до повече деца в неравностойно положение. 

За първи път НССБ получи подкрепа на всички мотоклубове в Плевен. Първото предколедно тържество предстои на 2 декември от 11.30 ч. на площада в Пордим./БТА/