МУ-Плевен провежда подготвителни курсове по биология и химия
МУ-Плевен провежда подготвителни курсове по биология и химия / archiv.DarikNews

За трета поредна година, Медицински университет - Плевен предлага кандидатстудентски курсове по биология и химия, които ще стартират през месец януари 2013 година. Курсовете са предназначени за кандидат-студенти по Медицина и ще се провеждат в събота и неделя за период от 10 седмици, които се равняват на 60 академични часа. Цената на един курс се запазва в размер на 300 лева, а времето на провеждане е съобразено с необходимостта от пътуване на учениците извън град Плевен.

Учебното съдържание, включено в курсовете, е в съответствие с програмите по биология и химия за кандидатстудентските изпити и е съобразено с учебния материал от гимназиалния курс. Курсът по биология включва съставянето на план-тезиси и разработване на въпроси от изпитната програма, както и запознаване с критериите за представяне и оценяване на писмените работи. По време на кандидатстудентския курс по химия ще бъдат дадени указания за решаването на примерни задачи, които са включени в "Помагало по химия за кандидат-студенти" - издание на МУ - Плевен.

Записването за кандидатстудентските курсове започва от 19 ноември тази година и ще продължи до 11 януари 2013 г. в Ректората. За повече информация кандидат-студентите могат да се обаждат в Учебен отдел или да посетят сайта на университета.
През м. април 2013 година в Медицински университет - Плевен ще се проведат предварителни конкурсни изпити по Биология и Химия за специалност „Медицина" и тест по Биология за здравните специалности на факултетите „Здравни грижи", „Обществено здраве" и Медицинския колеж!

Миналата година, преподавателите на МУ - Плевен подготвиха над 50 кандидат-студенти по конкурсните дисциплини за специалност „Медицина".