/ dariknews.archive
Медицински университет-Плевен организира Празнично шествие и Тържествена промоция на младите лекари от 39-я пореден випуск на Факултет „Медицина“. Празникът започна в 10:00 часа с Ритуал по предаване символите на Университета, след което празнично шествие премина от сградата на Ректората до площад „Възраждане”, където беше поднесен венец пред Вечния огън  на Параклис-мавзолей  „Св. Георги Победоносец”. По-късно, от 11:00 часа се състоя и Тържествената промоция на младите лекари в зала „Магнум” на МУ-Плевен.

medicinski
dariknews.archive

Днес МУ-Плевен дипломира Випуск 2018 на факултет "Медицина"

Специални гости на събитието бяха кметът на Плевен Георг Спартански и председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев.

medicinski
dariknews.archive

Специален гост на събитието и на Плевен беше и почетният консул на Израел в България проф. Красимир Методиев.

medicinski
dariknews.archive

„Дерзайте  и следвайте мечтите си, гледайте напред и нагоре“, пожела на младите лекари от Випуск 2018 ректорът на Медицински университет - Плевен проф. д-р Славчо Томов.

medicinski
dariknews.archive

„Следвайте мечтите си и ги реализирайте - за ваше ваше собствено удовлетворение, за гордост на вашите близки и за благото на България“, каза в приветствените си думи кметът Георг Спартански.

medicinski
dariknews.archive

Един от поздравителните адреси, получени по случай събитието в МУ-Плевен беше на Плевенския митрополит Игнатий. „Вашата бъдеща работа в България ще ви достави и радост, но и тревоги. Вие трябва най-напред да излекувате боледуващата здравна система и да възстановите доверието на хората към нея.

С празнично шествие и тържествена промоция МУ-Плевен дипломира Випуск 2018

Надявам се да разбирате моите думи като човек, който обича България., който се моли за българския народ. Здравите граждани са добри членове на църквата и ние работим заедно. На добър път, драги лекари.
Продължавайте да се учите и работите и вярвайте, че Бог ще бъде винаги до вас – до леглото на бебето, до болния и до този, който ви благодари за това, че сте го излекували“, се казва в поздравителния адрес от Митрополит Игнатий.

medicinski
dariknews.archive
 

Консулът на Израел у нас проф. Красимир Методиев обяви две едногодишни пълни стипендии за специализация в Университетската болница „Хадаса“ в Йерусалим за предстоящата учебна 2019-2020-та учебна година.

Те ще бъдат връчени на двама от младите лекари - дипломанти на МУ-Плевен за 2018-2019-та учебна година. Получателите на стипендиите ще бъдат определени след кавалификационен подбор по успеха от дипломата, отлично владеене на английски език, подробно мотивационно писмо и "доказано желание за усъвършенстване във великата професия на лекаря“, обясни проф. Красимир Методиев.    

medicinski
dariknews.archive

Почетният консул на Израел в България проф. д-р Красимир Методиев е ръководител на Катедра “Предклинични и клинични науки” към Медицинския университет „Проф. д-р П. Стоянов“ във Варна. Президент е на Интернационалната медицинска асоциация в България (ИМАБ) и е генерален секретар на Федерацията на Европейските дружества по химиотерапия, инфекции и рак. Проф. Методиев повече от 20 г. дава своя принос за сътрудничество между Израел и България в областта на здравеопазване и медицинска наука, култура, туризъм, бизнес, междууниверситетски връзки и др., за което е отличен с високи държавни награди на Израел.

Двудневна научна сесия "Наука и бизнес" проведоха в МУ-Плевен (СНИМКИ)

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение, 85 абсолвенти от България, Руска Федерация, Украйна и Македония придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”.

Средният успех на Випуск 2018 млади лекари е Много добър 5.06, с висок брой отличници - 27, които бяха наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, луксозни дипломи и награди за добър старт в лекарската си практика.

Първенец на випуска с успех отличен 5.95 е д-р Ива Георгиева Симеонова от град Плевен. Тя поздрави своите колеги по особено атрактивен и вълнуващ начин. Другият дипломант с най-висок успех е Илия Ивов Духленски.

От същия випуск млади лекари през м. април 2018 г. се дипломират и 62-ма чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс по специалност „Медицина”. Младите чуждестранни лекари са граждани на Турция, Гърция, Германия, Великобритания, Испания, Дания, Индия, Швеция, Казахстан и Нигерия.

medicinski
dariknews.archive

medicinski
dariknews.archive

medicinski
dariknews.archive

medicinski
dariknews.archive