Министърът на образованието ще посети Медицинския университет
Министърът на образованието ще посети Медицинския университет / netinfo

Министърът на образованието, младежта и науката – доц. д-р Сергей Игнатов, ще открие реновираната зала „Магнум” във Втора клинична база на Медицински университет Плевен. Това съобщават от пресцентъра на висшето учебно заведение. На 7 декември в новата зала ще се проведе Тържествена промоция на младите лекари от Випуск 2009. Залата е оборудвана с авангардна аудио-визуална техника, чрез която се осъществява връзка с Телекомуникационния ендоскопски тренировъчен център към Медицински университет Плевен за целите на телемедицината.

Випуск 2009 се състои от 58 млади лекари, 34 от които са български граждани, а 24 – чуждестранни студенти от Македония, Индия, Украйна, Молдова, Сърбия и Гърция. Средният успех на випуска е Много добър 4.99, като общият брой отличници е 15, от които петима са с индийска националност. Всички отличници ще получат плакети на Факултет „Медицина”, грамоти и подарък - специализирана литература от Издателския център на университета.

Дипломантката Владимира Стойкова е единствена с успех 6.00 от следването и от държавните изпити, за което ще бъде удостоена с наградата „Златен Хипократ” и право на безплатна специализация в Медицински университет Плевен.

Празникът започва на 7 декември в 9.30 часа в сградата на Ректората с ритуал по предаване символите на университета.