пътен полицай
пътен полицай / МВР
"Щастлив съм да дам старт на 27-я Национален конкурс „Пътен полицай на годината“ и това да стане в исторически град като Плевен,свързан с борбата на страната ни към свобода". Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на церемония по откриването на състезанието.

Вътрешният министър: Задействана е процедура за  експулсиране на Полфрийман (ВИДЕО)

пътен полицай
МВР

На нея присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на Главната дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, директорът на ОДМВР-Плевен старши комисар Красимир Начев, зам.-председателят на Българската агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева, зам.-генералният директор на БЧС д-р Надежда Тодоровска, зам.-областният управител на Плевен Красимир Трифонов.

пътен полицай
МВР

пътен полицай
МВР

"Всяка година пътни полицаи се събират на подобно състезание, за да покажат на какво са способни. Те трябва да са изключително добре подготвени, защото екипите им са първите, които се отзовават при произшествие на пътя и от техните действия могат да зависят и животи", каза в словото си още министърът.
 

пътен полицай
МВР

„В условията на едно такова състезание може да се направи един преглед на готовността им, а аз съм убеден, че тя е на високо ниво“, заяви Младен Маринов.

Маринов нито потвърди, нито отрече за трета жертва в Негован: Разследването продължава

Целта на събития като днешното е хората да видят колко много аспекти има в работата на един пътен полицай, заяви при откриването зам.-председателят на ДАБДП Анжелина Тотева. Тя пожела успех на участниците в гонката и призова водачите да са по-внимателни на пътя.

пътен полицай
МВР

Предстои ви сериозно изпитание, но не забравяйте, че то ще ви помогне да се справите с ежедневните предизвикателства на пътя – с тези думи се обърна към участниците в конкурса д-р Надежда Тодоровска от БЧК.
 

пътен полицай
МВР

пътен полицай
МВР

пътен полицай
МВР

пътен полицай
МВР

Конкурсът „Пътен полицай на годината“ има вече 27-годишна история. В него младши автоконтрольори се състезават в дисциплините - теоретичен изпит по специализирана подготовка, стрелба с пистолет, оказване на първа долекарска помощ, майсторско управление на мотоциклет и управление на автомобил. В тазгодишното издание участват 64 състезатели - 27 отбора мъже, по двама участника от всички областни дирекции, като дирекцията домакин участва с два отбора и 6 жени от 5 областни дирекции
 
МВР