Министър Цветанов: Всички трябва да допринесем за подобряване на сигурността
Министър Цветанов: Всички трябва да допринесем за подобряване на сигурността / dariknews.bg
Министър Цветанов: Всички трябва да допринесем за подобряване на сигурността
52565
Министър Цветанов: Всички трябва да допринесем за подобряване на сигурността
  • Министър Цветанов: Всички трябва да допринесем за подобряване на сигурността

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се срещна и разговаря с жителите на плевенското село Мечка.

Пред журналисти той представи възможностите, които ще даде инсталираната в селото преди 10 дни система от 12 камери за видеонаблюдение.

Министър Цветанов Всички трябва да допринесем за подобряване на сигурността
netinfo

Предприетите мерки са насочени към повишаване на сигурността на хората в плевенското село, станало известно със скандални кражби и тежки престъпления в последните над десет години .
В уводните си думи при срещата с местните жители, министър Цветанов подчерта: "Ще се ръководим от върховенството на закона и ще напарвим всичко възможно, да се чувстват хората в селото по-сигурни. Монтираните камери в невралгичните точки на населеното място и информацията, която получаваме в масивите, ще помогне за разпознаване на извършителите и ще се предприемат адекватни полицейски действия. Системата за видеонаблюдение ще спомогне на полицейските сили да реагират в реална ситуация и в реално време".

Министър Цветанов Всички трябва да допринесем за подобряване на сигурността
netinfo

Вътрешният министър допълни, че сигналите от камерите за наблюдение са изведени освен в село Мечка и РУП-Пордим и в Областна дирекция Плевен, което ще осигури контрол в реално време, както и съответна адекватна реакция на полицейските служители.

Министър Цветан Цветанов обясни пред жителите на селото, че се планират специализирани полицейски операции, насочени към неутрализиране на лицата, които се занимават с престъпна дейност, "защото целта е да се грижим за хората, които искат да живеят спокойно", допълни той.
"Ще положим максимални усилия да задържаме извършителите и да ограничим кражбите, а това ще стане с помощта на гражданите", апелира Цветанов.

По време на обсъжданията на наболели проблеми с местните жители, министър Цветанов определи всеки понеделник в следващите два месеца да бъде ден за срещи на шефа на Областна дирекция на МВР Плевен, Светозар Илиев или негов заместник с жителите на селото за обсъждане на мнения и виждания за решаване на проблемите, свързани със сигурността и обществения ред в село Мечка.

На събитието присъстваха кметът на Плевен проф. Димитър Стойков със своите заместници, областният управител Иван Новкиришки и окръжният прокурор на Плевен Иво Радев.