Медицинският колеж организира кръгла маса за Деня на социалната работа
Медицинският колеж организира кръгла маса за Деня на социалната работа / dariknews.bg

По повод Световния ден на социалната работа и седмицата на действие, Медицинският колеж към МУ-Плевен организира кръгла маса, която ще се проведе на 20 март от 10:00 часа в зала „Гален" на Телекомуникационния ендоскопски център.
Участници във форума ще са представители на Регионална дирекция „Социално подпомагане" - Плевен, Общинска администрация, ръководители на социални институции от Община Плевен и други общини, както и членове на техните екипи, НПО, съюзни структури на лица с увреждания, образователни структури, преподаватели и студенти от специалност „Социални дейности" в Медицинския колеж - Плевен.

Целта на кръглата маса е да се обсъди ролята на социалния работник в социалната и здравната система и мястото на бъдещите специалисти, студенти от специалност „Социални дейности". Това е една нова стъпка при осъществяване на практическата дейност в социалната работа, реалин опит за иновативност, за увеличаване привлекателността и утвърждаване на професията на социалния работник.

Ще се обсъдят както нуждите и проблемите на професията, така и възможностите за развитие на социалната работа в нашия град и неизползвания потенциал на доброволния труд на студентите.

По време на срещата ще се презентира съвместната дейност на Медицински колеж с партниращите му организации по провеждане на обучението по специалността „Социални дейности".

Идеята на организаторите е тази среща да се превърне в традиционен форум, който да отговоря на нуждите и потребностите на всички страни-участници в процеса на подготовка на бъдещите специалисти чрез активен диалог и сътрудничество по отношение развитието на професията на социалния работник.