Малката Мери бе на първа детска консултация в Медицинския ин витро център в Плевен
Малката Мери бе на първа детска консултация в Медицинския ин витро център в Плевен / снимка: пресцентър на Медицински ин витро център Плевен

Малката Мери, оцелялото момиченце на 62-годишната родилка Красимира Димитрова от Русе, днес беше на първа детска консултация в Медицински ин витро център Плевен. Това съобщават от пресслужбата на центъра. След прегледа д-р Виктория Атанасова, специалист по педиатрия и неонатология, сподели, че Мери е в отлично здраве и изключително добро състояние за възрастта си. Момиченцето, което на 5 септември навърши четири месеца, вече тежи близо 4 килограма. Храни се нормално и наддава равномерно, вече се заглежда, усмихва се дяволито и е с характер, разказва майка й Красимира.

Двете - Красимира и Мери, се справят заедно много добре. Красимира е в стабилно здраве и изпълнена с енергия. Казва, че времето й стига за всичко и с всички грижи около Мери се справя сама, и то успешно.

Екипът на Ин витро центъра е подарил на Мери дрешки, бельо и козметика, както и абонамент за детска консултация за две години. Той включва периодични прегледи и консултации, имунизации по Имунизационния календар на Република България, изследване на пълна кръвна картина и урина, 24-часов телефонен достъп до педиатър.

Д-р Красимира Димитрова зачена ин витро на 62 години в Ин витро център Плевен. Бременността й протече нормално и безпроблемно. Роди на 5 май 2010 г. в Русе две момиченца - Мери и Жаклин. Жаклин обаче почина. Мери оцеля, благодарение на намесата на специалисти от София.