Майсторски клас на Майя Ананиева в Културния център ЗИЛ в Москва
Майсторски клас на Майя Ананиева в Културния център ЗИЛ в Москва / kolorit.pleven

Представителна изложба на арт школа „Колорит" под надслов „Български мотиви" бе показана в известния мулти-културен център ЗИЛ в Москва. Мащабната изява се организира от Българския културен институт в Москва и протича в рамките на Дните на България в руската столица.

Изложбата представя 150 детски творби, избрани от златния фонд на школата в различни видове техники и разнообразни сюжети - живопис, графика, батик, гравюри. Школа „Колорит" е представена пред московчани като една от най-интересните и успешни детски арт школи в Европа. Впечатляващото в нея е това, че малките български художници владеят различни видове техники, смело експериментират, избират интересни сюжети и приказно рисуват в жанра на портрета, отдавайки дължимото на фолклорните мотиви и красотата на националния костюм.

Хилядите посетители се възхищават на яркия талант на децата от „Колорит", а по покана на организаторите, по време на изложбата ръководителят на арт школа „Колорит" художничката Майя Ананиева проведе майсторски клас за деца и техните родители.

Майсторски клас на Майя Ананиева в Културния център ЗИЛ в Москва
netinfo

Техниката, в която работиха малки и големи бе свързана с българското приложно декоративно изкуство. С българска естествена обагрена в десетки нюанси вълна участниците изработиха красиви декоративни пана в техниката „Тепане на вълна". Така всеки участник усвои една нова и интересна техника и занесе в своя дом част от искрящия колорит на България.