/ dariknews.bg
Повече от 20 души посетиха от София до Плевен мобилната - импровизирана приемна на омбудсмана Мая Манолова, която тя организира във влака София-Варна.

„Наистина се оказа много полезен този начин за среща с гражданите. Поставиха се много проблеми и ще помогнем конкретно на много хора. Има и колективни жалби, които се отнасят до още повече граждани така, че всяко зло за добро. Импровизираната приемна има много плюсове и много се надявам този пример да бъде последван и от други представители на институции“.

Мая Манолова организира първа приемна във влак - днес в 9:38 ч. е на гара Плевен

Това каза омбудсманът на Р България Мая Манолова по време на спирката си на гара Плевен, пътувайки със своята импровизирана приемна за граждани в купе Nо.2 на вагон номер 1 – Втора клса във влака София-Варна.

Манолова коментира, че огромният интерес у хората е предизвикан от една иначе нормална постъпка: „Хиляди хора се возят в този и в други влакове в страната, както и в автобуси. Това не е събитие и не е новина и затова моля за извинение, че направихме новина от нещо, което се случва на хората всеки ден“.

Мая Манолова благодари за изказаната подкрепа от десетки граждани: “Това ме мотивира още повече да работя на 100 % за всеки български гражданин и това е работата, която ми е на сърце, върша я с цялата си енергия, независимо по какъв начин. Мисля, че трябва да свикнем да виждаме политици и институции в обществения транспорт“, каза още омбудсманът Мая Манолова.    

Причината, омбудсманът да организира тази импровизирана приемна е, че предстои служебният й автомобил да бъде отнет. Манолова вече пътува с автобус от София до Стара Загора, където участва в официалната церемония по обявяване избора на Млад омбудсман.

Мая Манолова прави приемна във влака за Варна, след като я лишават от кола на НСО

В 15:30 часа днес в Областна администрация Варна - ул. Преслав № 26, общественият защитник има среща с бивши служители на фалиралата авиокомпания „Ер Виа“ във връзка с неизплатените им с месеци трудови възнаграждения и обезщетения.

По-късно омбудсманът ще разговаря с ръководствата на Окръжния и Районния съд по повод предложенията за създаване на специализирани съдебни състави и щадящо правосъдие по отношение на деца в родителски конфликт.