Магнитната терапия - здраве и красота от природата
Магнитната терапия - здраве и красота от природата / netinfo

Презентация на тема "Магнитната терапия - здраве и красота от природата" ще се проведе днес в Плевен. За ползата и благотворното влияние на магнита върху човешкия организъм ще говорят лекторите д-р Венелин Кьосев - физиотерапевт и специалист по акупунктура, както и биотехнологът Първолета Йорданова.

Лекцията ще се проведе в общинската зала на ул."Д. Константинов" № 23, над пицария „Темпо". Началният час е 14.00 ч.

Въпреки че магнитите се използват отскоро в медицината, магнитотерапията е позната в лечението и възстановяването от хиляди години. Много от древните цивилизации са използвали лечебните свойства на магнитите.

Най-ранните данни за използването на магнитотерапията за лечение е Жълтата императорска книга по вътрешна медицина - китайски текст датиращ от 2000 г. пр. н. е., описваща как прилагането на магнитни камъни може да коригира дисбаланса на "Ци" или живата сила.

Египетски документи показват че древните египетски лечители са използвали много от терапевтичните свойства на магнетизма - добре известна е историята за Клеопатра, която редовно използвала магнитни бижута и носела лента с вградени магнити около челото си за да запази своята младост.

Други древни цивилизации, за които е известно че са използвали магнитотерапията са индийците, арабите, гърците и евреите.