М.Кунева:Опасно е социологията да се опитва да трасира пътя на нечестните избори
М.Кунева:Опасно е социологията да се опитва да трасира пътя на нечестните избори / archive.dariknews

"Няма да правим необясними коалиции и няма да отдалечаваме България от Европа, няма да имаме назначения с връзки, няма да поставяме интереса на която и да е партия над интереса на България, защото партиите само тогава имат смисъл.

"На нас ни трябва по-добра България, което означава по-страведлива и нормална", каза Меглена Кунева на пресконференцияв Плевен и добави, че следващата стъпка е по-богата България.

Меглена Кунева каза, че листата на Реформаторския блок е била утвърдена от Гражданския съвет на блока, «пред когото всички ние сме отчетни» и сподели, че
това означава, че в РБ не могат да се появят необясними кандидатури или такива, които да бъдат отхвърлени от гражданското общество.
"Съзнавам, че правим нова формула на управление, но все някой трябва да е пръв и се радвам, че това сме ние", каза Кунева и определи листата като впечатляваща.

Тя благодари на лидерите на партиите, участващи в блока за това, че са част от листата. "Те не ме оставиха да се спраавям с все още не единнопартийния съюз, какъвто е Реформаторския блок и това е много силен знак за мен". Кунева каза, че ще счита всеки глас, за когото и да е от листата за глас за Реформаторския блок.

Кунева сподели плановете на блока като посочи Европейския енергиен съюз, в който България ще стои в основата му. Тя посочи, че 30% по-ниска цена за природния газ, която той ще осигури ще е сериозен аргумент, гражданите в България да подкрепят идеята.
Като свой приоритет в ЕП тя посочи модернизирането на транспортната инфраструктура. Тя отбеляза, че транспортната политика на страната ни силно изостава, особено по отношение на интелигентната транспортна схема на.

Като друг свой ангажимент Кунева посочи политиките в полза на потребителите. Тя припомни, че в 14 страни като комисар, е успяла да наложи единната сметка за ток, но в България ДКЕВР не я е приложила.
Също така Меглена Кунева отбеляза отпадането на роуминг таксите от 2015 г., по което е работила като комисар в ЕК, както и защитата на влоговете на хората до 100 хил. лв. в банките навсякъде в Европа, постигнато чрез нейна европейска директива.

"Смятам, че е много опасно социологията да се опитва да трасира пътя на нечестните избори", каза Кунева и припомни, че на предишните избори е бил отчетен 23% лъжлив вот, 18 % корпоративен и 5% купени гласове.
"За съжаление всичко в България е за продан, но Реформаторският блок не се поддава на това", каза Кунева и допълни, че вече се чува информация за купуване на гласове за по 100 лева.