Любомир Петков: Предлагам на г-н Зеленогорски да го подпомогна в усилията му да напише открито писмо до Сергей Станишев
Любомир Петков: Предлагам на г-н Зеленогорски да го подпомогна в усилията му да напише открито писмо до Сергей Станишев / netinfo
"Смешният плач на досегашните местни управници в Плевен и недопустимият натиск върху медиите, който те са свикнали да използват, не ме изненадва по няколко причини. Най-важната от тях е страхът от истинската картина на обществените нагласи. Очевидно и хората от щаба на Зеленогорски са осъзнали, че онези 41% подкрепа за досегшният кмет, с които се хвалят, битуват само сред останалите членове на СДС, но не и сред плевенчани.

Самият Зеленогорски трябва да овладее нервите си, за да завърши кампанията без да се излага повече. Досега имаше достатъчно поводи за това и той се „възползва” в пълна степен от тях.

Стара практика на СДС в Плевен е да се изживява като цензор, но за мен остава неясна истерията в конкретния случай около позицията на Петър Димитров. Както той, така и Асен Гагаузов, и Румен Петков освен министри са и членове на националното ръководство на БСП. Не само като такива, но дори в качеството им на граждани те имат правото да изразяват гласно свои лични позиции и становища. Категорично отричам спекулациите на тема смесване на държавни функции и отговорности с политически ангажименти от страна на който и да е представител на БСП по време на предизборната кампания в Плевен.

Досегашният кмет дори след края на своя мандат продължава методично и все по-нескопосано да противопоставя националното управление на Плевен, като по този начин показва истинското си отношение към развитието на Общината.

Предлагам на г-н Зеленогорски да го подпомогна в усилията му да напише открито писмо до Сергей Станишев, в което да изразя и моя протест срещу използването по нечистоплътен начин на местната власт за тесни групови и лични интереси-нещо, което се случва в Плевен вече осем години."

Изявление на Любомир Петков, председател на предизборния щаб на БСП - Плевен