Ловешко село изготвя своя екологична стратегия
Ловешко село изготвя своя екологична стратегия / netinfo

Стратегия за екологичното състояние на Дойренци ще бъде изготвена след края на дискусиите, които се провеждат от новоучредения Екофорум в ловешкото село.

Той е създаден в рамките на проект “Да обсъдим и решим” по програма “Местни екоинициативи 2006” на фондация ЕкоОбщност и се реализира от сдружение “Знание”. Програмата е насочена към подпомагане на работата на организации в страната по решаване на проблеми, свързани с околната среда и устойчивото развитие.

Една от дискусиите на Екофорума в селото е на тема “Постигане на консенсус по приоритетите за облагородяване на жизнената среда”. Участниците ще работят в три насоки: за озеленяване на подходящи терени в селото; за решаване на проблема с липсата на място за игра на децата; за подобряване външния изглед на центъра на Дойренци. Дискусиите ще продължат през целия месец, на тях ще се предложат конкретни идеи за реализиране. През септември се очаква да стартират и самите инициативи за подобряване на облика на Дойренци. Фондът, който се отпуска за тяхното реализиране, е 3 000 лева.