Лазерен надпис върху скалите над Ловеч осъжда тероризма
Лазерен надпис върху скалите над Ловеч осъжда тероризма / obshtina.lovech

Лазерен надпис се появи върху скалния венец снощи в Ловеч, текстът осъжда акта на тероризма в Брюксел, информират от пресцентъра на общината. За половин час след 19:00 ч. бе изписано с големи букви посланието „Не на тероризма! Поклон пред жертвите!"

Решението за това е на ръководството на общината, като освен присъда над варварския акт се изразява и съпричастност към жертвите на тероризма в сърцето на Европейския съюз.

По-рано кметът на Ловеч Корнелия Маринова изпрати съболезнователен адрес до посолството на Кралство Белгия в София. В него се казва: „Гражданите на Ловеч не приемат никакви форми на тероризъм и агресия. Призоваваме всички демократично настроени хора у нас и по света да реагират категорично против всяка проява на насилие и омраза, като засилят своята бдителност. Поднасяме нашите най-искрени съболезнования към близките на загиналите, споделяме тяхната болка и пожелаваме скорошно оздравяване на ранените. Община Ловеч безусловно заклеймява отнемането на живота на мирни граждани и се обявява категорично против всяка терористичната дейност и радикализъм, които са сериозна заплаха за световния мир".