Латвийци проявяват инвестиционен интерес към Плевен
Латвийци проявяват инвестиционен интерес към Плевен / netinfo

Кметът на Община Плевен Найден Зеленогорски и неговият заместник инж. Огнян Цанев са се срещнали днес с Лауринас Родгис – представител за Северна България на латвийската фирма ВП-маркет, информират от общинския пресцентър.

Фирмата е специализирана в изграждането на хипермаркети и има намерения да инвестира в Плевен. ВП-маркет се интересува от закупуването на общински или частни терени с тенденцията да изгради няколко търговски обекта в града, е станало ясно по време на срещата.

Латвийската верига има построени вече над 400 магазина в Литва, Латвия и Естония. В България е започнал дейност през 2005 год., като до момента е наемала и реконструирала съществуващи сгради за своите обекти. От тази година фирмата активизира и разширява присъствието си в страната, като приоритет става закупуването на терени и изграждането на магазини.

След анализ на състоянието на повечето големи градове в Северна България, ВП-маркет е стигнала до заключението, че Плевен е най-подходящото място за разгръщане на дейността й, допълват от общината.