Крадци на слънчоглед пребиха арендатора на нивата, която обират
Крадци на слънчоглед пребиха арендатора на нивата, която обират / archive.dariknews

На 1 септември 2014 година около 16:00 часа в района на село Къртожабене 45-годишен арендатор е заварил в слънчогледовата си нива трима мъже.

Неканените влезли в нивата и обрали 500 килограма слънчоглед, като товарили плячката в конски каруци. Заварени на място, крадците са нападнали 45-годишния мъж и с дървени колове, удари с ръце и крака в областта на главата и тялото са му причинили телесни повреди.

45-годишният се е оттеглил от мястото на нападението с джипа си "БМВ" и е потърсил медицинска помощ в Плевенската болница. При прегледа е установено, че има разкъсно-контузни рани на главата и по двете ръце, счупване на палеца на дясна ръка, отоци по главата, ръцете и тялото.

От проведените оперативни действия са установени извършителите - трима от село Търнене - на 31 години, на 18 години и на 16 години. Мъжете успели да продадат откраднатия слънчоглед. На пълнолетния е повдигнато обвинение за грабеж в условията на опасен рецидив и е задържан в ОЗ Следствени арести гр. Плевен за срок до 72 часа.

Съучастниците му са задържани за срок от 24 часа. За престъпление по чл.199, ал.1, т. 3 и 4 от НК продължава работа разследващ полицай.