sabranie
sabranie / БГНЕС
Относно това, кой ще представлява Плевенския избирателен район в 44-то Народно събрание, справка с окончателния протокол на РИК - Плевен и посочените в него преференции показва следното:
 
БСП за България получава 3 мандата - Васил Антонов, Стефан Бурджев, Чавдар Велинов. В листата на БСП преференциите показват, че на второ място е Стефан Бурджев, който беше четвърти в листата. Трети - с 3013 гласа от преферанциите е Чавдар Велинов, който беше на 10-то място в листата.
 
ПП ГЕРБ в Плевен също получава 3 мандата - Ивайло Московски, Владислав Николов и Пламен Тачев. В листата на ГЕРБ Владислав Николов от 4-то място става втори с преференциален вот от 5403 гласа и така измества Цецка Цачева. Трети от ГЕРБ влиза Пламен Тачев с преференциални 4533 гласа. Преференциалният вот за Цецка Цачева е 3714 гласа, което при тази ситуация й отрежда четвъртото място в листата на ГЕРБ.
 
По един мандат получават Обединени патриоти – Красимир Каракачанов и ДПС – Велислава Кръстева като деветият мандат за сега остава под въпрос.