/ dariknews.archive
На фирмите, ангажирани със снегопочистването, няма да се плаща за несвършена работа от тях. Така коментира днес кметът на Община Плевен Георг Спартански пропуските в работата на фирмите по почистването на пешеходната зона, централния площад „Възраждане” и на тротоарите след падането на първия сняг.

Всички пътища на територията на област Плевен са проходими при зимни условия

В договорите на всички почистващи фирми има клаузи, които позволяват по определени формули да се изчисли каква част от задълженията си не са изпълнили и каква част от дължимата им сума няма да бъде преведена към тях от страна на Общината, уточни Георг Спартански. Той допълни още, че няма забележки по снегопочистването на основните пътни артерии в Плевен.

12 са постъпилите до обяд сигнали за паднали и счупени клони. Част от тях са по линия на Пожарна безопасност и защита на населението, а други са подадени към „Паркстрой”, които да отстранят опасните части от дърветата.

Очакват ни валежи във вторник, може да има поледици на места в 8 области

Георг Спартански напомни и предварителните дейности по направената санитарна сеч на дърветата, благодарение на която пораженията от мокрия сняг са значително намалели. По-малко от час след коментара на кмета, почистването на снега на Централния площад в Плевен беше започнало, забеляза Дарик.