Кметът на Плевен връчи почетен знак на заслужили жители на село Брестовец
Кметът на Плевен връчи почетен знак на заслужили жители на село Брестовец / gerb.pleven

„Срещата на родовете в село Брестовец е една инициатива, която е изключително българска. На нея всички се събирате от близо и далеч, за да си спомните миналото, дедите си, традициите в село Брестовец, независимо от пътя, който е поел всеки един от вас. Днес е много важно да пазим традициите си и да помним, да учим децата си на родолюбие и любов към родното място, защото това ни е съхранило като народ през годините, това ни дава сили и днес."

Това каза проф. д-р Димитър Стойков, кмет на Община Плевен, по време на срещата на родовете в село Брестовец, информираха от пресофиса на ГЕРБ-Плевен. Инициативата е на кмета на Брестовец Радослав Иванов и се превърна в традиция и празник в селото. На празника присъстваха още Дарин Ангелов, председател на Общинския съвет в Плевен, Дамянка Владимирова, зам.-кмет на Община Плевен, кметове на населени места от общината.

Проф. д-р Димитър Стойков връчи почетен знак на Ангел Ангелов Динов, участник във Втората световна война, който получи и орден от Министерство на отбраната. Грамота и плакет от кмета получи и най-дългогодишната кметица на село Брестовец Златка Петкова Николова, по повод нейния 71-ви рожден ден.

Кметът на Плевен връчи почетен знак на заслужили жители на село Брестовец
netinfo


„Бъдете достойни наследници на своите деди, продължавайте и занапред да пазите и предавате техните идеали на децата и на внуците си. Защото потомците на вашите родове имат осезаем принос в развитието на нашия роден край. Всички ние се гордеем с Иванчо Вацов, дарил къщата - музей до театъра в Плевен, с Георги Фотев, опълченец, участвал в боевете при Шипка, с оперния певец Асен Селимски, актрисата Мария Статулова, певци и музиканти в ансамбъл „Филип Кутев", пише в поздравителния адрес, който получиха всички присъстващи на празника от Цецка Цачева, председтел на 43-ото Народно събрание на Република България.

Срещата на родовете продължи с празнична програма, изпълнена от децата на Брестовец.