geo
geo / dariknews.archive
"Чувствам се доста удовлетворен след първото ни съвместно представяне на проекта „Пътуване в музиката“ заедно с квартет „Геомарчало“ и Плевенска филхармония, защото и като водещ, и като изпълнител в срещата с колегите направихме нещо силно и емоционално. Смятам, че след като напълнихме пространствеото пред сцената с любопитна публика и хората реагираха много бурно, проектът „Класик – поп симфони“ с главен инициатор Чавдар Вълков, има бъдеще“. Това каза за Дарик известният български шоумен Камен Воденичаров непосредствено след финала на концерта, който квартет „Геомарчало“ и Плевенска филхармония поднесоха на публиката в Минерални бани – Хасковско.

geo
dariknews.archive

Камен Воденичаров каза, че в началото на есента предстоят три представяния на проекта в различни краища на България, които ще бъдат последвани от още три концерта до края на календарната 2019-та година.

geo
dariknews.archive

„Споделихме си с колегите, че проектът има накъде да се развива има още какво да допълним и се надявам да върви добре, защото това са композиции, които смесват класическата музика с поп и рок музиката. Правим връзките и хармонично, но и следвайки модели от преди стотици години назад и винаги миксирането на стилове и жанрове особено напоследък, дава много добри резултати и публиката възприема всичко много лесно. Композициите, които не са чувани се слушат с интерес, а на познатите се реагира бурно“.

bani
dariknews.archive

Камен Воденичаров посочи ползите от подобни проекти, като добави и личното си впечатление за успешно представяне на проекта.  
„Ползата от такива проекти е, че имат и образователен характер, особено към по-младите и по-малките, които не са запознати в детайли особено по отношение на класическата музика. Гледах с периферно зрение деца, които танцуват като ръкопляскат или припяват на това, което познават, а това, което не са чували слушат със зяпнали уста, което говори, че сме си свършили добре работата“, каза още Камен Воденичаров.
bani
dariknews.archive

Концертът „Пътуване в музиката” включваше изпълнения в стиловете класик, поп-рок, и симфони. Те бяха поднесени от музикантите от Плевенска филхармония, заедно с емблематичния квартет "Геомарчало", в който свирят Георги Милтиядов - пиано, Марина Белчева - виолончело, Чавдар Вълков - цигулка и Лора Табакова - виолончело. Гостите на събитието, организирано на местно ниво от Веселин Йотов изживяха заедно музиката на Шопен, Дворжак, Стинг, Майкъл Джексън, Лед Цепелин. Диригент беше Георги Милтиядов.
bani
dariknews.archive

Снимки: Мария Филипова

bani
dariknews.archive

bani
dariknews.archive

bani
dariknews.archive

bani
dariknews.archive

bani
dariknews.archive

bani
dariknews.archive