Калин Поповски: Партията ББЦ в момента ври и кипи на всички фронтове
Калин Поповски: Партията ББЦ в момента ври и кипи на всички фронтове / dariknews.archive

Д-р Калин Поповски - областен председател на ВМРО - Плевен припомни пред журналисти, че на Националния съвет на партията преди два месеца е даден мандат на Изпълнителния комитет да води преговори за коалиция за предстоящите предсрочни парламентарни избори. В тази връзка на 31 юли 2014 г. на ниво Изпълнителен комитет е взето решение за сключване на новата коалиция между НФСБ и ВМРО, което ще стане официално тази неделя - 3 август в НДК в София.

Калин Поповски уточни, че преговорите са били проведени по покана на НФСБ, която е поканила в коалицията и структурите на партия Атака от цялата страна, но без парламентарната й група.
Той коментира, че за пръв път ВМРО е в такава коалиция в класическия патриотичен формат и каза, че вероятно още другата седмица на пресконференция ще бъде представен водачът на листата и конюнктурата на коалицията за Плевенския 15-ти Многомандатен район.

"Партията ББЦ като всяка нова партия в момента ври и кипи на всички фронтове - включително и на ниво Плевен", каза Поповски, определяйки напускането на областния председател на партията в Плевен Галина Петкова като достойна постъпка.
След започналите вътрешни войни между Бареков и заместника му Ангел Славчев и двамата поискали от ВМРО да вземе страна като участник в коалицията. "Ние не сме партия, която ще си хаби енергията в чисто партийни спорове и ги оставихме да се оправят сами", каза Калин Поповски.

Поповски каза, че основните политически възгледи с НФСБ се покриват и те са партии от един политически спектър и със сходни намерения - по политически начин да се ограничат циганската раждаемост и престъпност, както и икономическата криза в България.

В пресконференцията участваха Кирил Тодоров - общински съветник и зам.-председател на общинската структура на ВМРО-БНД - Плевен и председателят на младежката структура Йордан Христов.

На 2 август Калин Поповски и активистите Михаил Георгиев и Иван Кюлджийски ще участват в заседанието на Националния съвет на ВМРО, което ще се състои от 14:00 часа в Благоевград. На заседанието ще бъде обсъдена коалицията на ВМРО с НФСБ, с която ще участват в извънредните парламентарни избори на 5 октомври.

По-рано на 2 август в 9:00 часа пред паметника на Парашкев Цветков ще бъдат поднесени цветя по повод отбелязването на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.