kanabis
kanabis / odmvr love4
27-годишен криминално проявен мъж от Троян е задържан в местното полицейско управление, след като в местност край града е установен в момент на обработка на растения от вида на конопа, съобщи пред журналисти главен инспектор Радостина Петкова, началник на РУ - Троян.
Полицаи извършили оглед на нивата и установили общо 27 растения с височина между 1,40 и 3,15 метра. Насажденията били иззети заедно със стеблата, като общото им тегло е около 90 кг.
Извършено било претърсване и в апартамент в града и в къща в с.Ломец, обитавани от 27-годишния мъж. От апартамента са иззети плик със суха тревиста маса с общо тегло 7 грама, която след направен полеви тест реагирала на канабис, и таблетка с жълтеникав цвят с тегло 0,25 грама, която при тестване дала положителен резултат за кетамин.
От селския имот полицаите иззели голям брой опаковки, съдържащи суха зелена тревиста маса – канабис, с общо тегло около 1,330 кг, опаковки със семена за засаждане на коноп, пет червени хапчета, които при полеви тест реагирали също на канабис, и три други хапчета. В къщата били открити и елементи от инсталация за отглеждане на растения от рода на конопа в закрити помещения.
От началото на годината до края на август в Ловешка област са регистрирани общо 52 престъпления, свързани с наркотични вещества, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР – Ловеч, старши комисар Милен Маринов. 32 от тях са разкрити, което е 64,15 на сто от всички. Иззети са общо 125 кг суров канабис и 2,6 кг суха марихуана, 428 грама амфетамини и 251 грама метамфетамини.
41 са случаите от началото на годината на управление на превозно средство след употреба на наркотици, на 37 шофьори е повдигнато обвинение.