Издават книга с историята на Лауреатски дни Катя Попова
Издават книга с историята на Лауреатски дни Катя Попова / dariknews.archive

Плевенският музикант и диригент Алеко Антонов, който е един от организаторите на първото издание на Лауреатски дни „Катя Попова", е уведомил шефа на отдел „Култура" в Община Плевен Стефка Григорова, че е завършил книгата си „История на Лауреатски дни „Катя Попова". Книгата, която е едно много подробно издание, се състои от повече от 400 печатни страници като включва и голям снимков материал. Това информира Стефка Григорова на срещата на управата на община Плевен при кмета Георг Спартански.

От Организационния комитет за честването на Лауреатските дни ще предоставят решението си до кмета на Плевен и след негово одобрение, книгата „История на Лауреатски дни Катя Попова", че бъде издадена за провеждането на 30-то юбилейно честване на паметта на плевенската оперна певица Катя Попова, което ще се състои през октомври тази есен.

Стефка Григорова добави, че до сега такава книга не е издавана за никкой от фестивалите в България. Предвижда се да бъде отпечатано и резюме на съдържанието на книгата на руски и английски език, което да я направи по-достъпна за по-голям кръг читатели.