Ивайло Цанов представя първата си стихосбирка в Плевен и Ловеч
Ивайло Цанов представя първата си стихосбирка в Плевен и Ловеч / dariknews.archive

На 15 и 16 юни поетът Ивайло Цанов ще представи първата си стихосбирка в Плевен и Ловеч. В сряда вечерта първи ще се запознаят с творчеството на автора в Плевен - в Художествената галерия „Дарение Светлин Русев". В четвъртък и ловчалии ще се докоснат до стиховете му - от 17.30 ч. в Клуба на дейците на културата.

Авторът е свързан с люляковия град, работил е в Драматичния театър, сега живее в София.

Стихосбирката му „Лирика" носи подзаглавието „Дипломната работа на един поет". „Творческата ми биография е по-скоро моя лична, отколкото публична или популярна. Публикувал съм различни творби в периодичния печат. Започнах от сп. „Родна реч", казва Ивайло. Негови стихове са публикувани в годишното издание за литература и култура „Мостове". Решава да издаде книга едва когато усеща, че е намерил своя стил. „Дипломната работа на един поет" - това е целият ми дългогодишен труд на поетическото поприще", казва Ивайло Цанов. Признава, че работи със словото от дете, търси значенията на думите, техните вибрации.

За избора на заглавието „Лирика" авторът казва, че „поетът пише за жената, така или иначе това е любовна лирика в голямата си част".