Хокеистите от Червен бряг грабнаха купата на ректора на НСА
Хокеистите от Червен бряг грабнаха купата на ректора на НСА / cherven.bryag

Изключително успешна се оказа тази година за състезателите от отбора по хокей на трева - децата от ОУ„Хр. Смирненски" в Червен бряг. Поредният им успех беше спечелената купа на ректора на НСА.

Шестото издание на спортния форум се проведе от 31 май до 1 юни като част от Националния спортен календар на Федерацията по хокей на трева. Той се организира от КХ„НСА", НСА „Васил Левски" и БФХТ.

Във възрастова група до 12 годишни, хокеистите от „Локомотив" Червен бряг завоюваха 6 последователни победи над останалите отбори и заслужено се закичиха със златните медали и купата на Ректора на НСА. По този начин те си гарантираха участие през есента във финалите на Държавното първенство в КК „Албена". Отново чудесни изяви имаха Стивън Нанов, Николай Йотовски, Петър Велчев и Зорница Борисова. Георги Цонков беше обявен за най-добър защитник. Голмастор на турнира, с 25 гола, стана отново наш състезател - Анатоли Дичев.

В двудневния спортен форум в столицата взеха участие и британските треньори Дани Бери и Сайман Лоу, които са в България по проект „Балкански каравани" към Европейската федерация по хокей. Вече втора година те запознават българските деца с основните техники и начини за тяхното разучаване. Те обучаваха деца от 12-14 години от София, Червен бряг, Харманли, Свищов, Златоград, Баните и Чепинци. Очаквано, най-много похвали за уменията си получиха червенобрежките хокеисти, които доказаха за пореден път, че са най-добри в България.

По традиция децата връчиха поредната спечелена купата на Директора на ОУ„Хр. Смирненски" - Червен бряг пред учителския колектив, които посрещнаха победителите изключително сърдечно и с много радостни възгласи и ръкопляскания.