/ obshtina.levski
В зоновия финал по хандбал за младежи до 19 години на зона „Мизия“, проведен на 25 март в Павликени участваха отборите на ХК“ Левски“ от Левски, ХК “Локомотив“ - Г. Оряховица, ХК „Осъм“ - Ловеч и ХК “Чардафон“ – Габрово.

Хандбален клуб “Левски” гр. Левски стана носител на купата на зона „МИЗИЯ“  гр. Плевен за 2018 г. за младежи до 19 години. Президентът на  Хандбален клуб "Левски" Иван Пейков коментира :

След убедителни победи над отборите от гр. Ловеч с 19:11 и от Габрово с 24:16, състезателите от Левски се изправиха пред силният тим на ХК “Локомотив“ от  Г. Оряховица, които са носители на Купата на Р. България за 2018 г.
           
Срещата протече изцяло под диктовката на хандбалистите от град Левски, като още в първите минути те поведоха в резултата с шест гола аванс. Благодарение на великолепната игра на вратаря на отбора Мариус Луканов, разликата в резултата се запази до края на срещата.

Така с резултат от 22:16 в хандбалистите от Левски грабнаха зоналната купа и придобиха правото на директно участие на Държавния финал в гр. Хасково, който ще се състои от 27 до 30 април.

Призова награда за голмайстор с 34 вкарани гола получи Андриян Димитров от ХК “Левски“, а за най добър вратар беше отличен Георги Маринов от ХК “Локомотив“.
 
Отборът  на победителите: Мариус Луканов/вратар/, Валентин Пенев, Антонио Михайлов, Еми Юриев, Светослав Сашев, Валентин Николов, Момчил Брунков, Велиян Караджов, Иван Боянов, Михаел Любчев, Андриян Димитров, Диан Василев. Треньори: Антоанета Кирова и Георги Христов