Готови са проектите на 12 сгради по „Региони в растеж
Готови са проектите на 12 сгради по „Региони в растеж / dariknews.archive

Обемно-пространствените решения на дванадесет важни обществени сгради в Плевен бяха представени за обществено обсъждане в зала „Плевен" на 25 август 2015 г., съобщиха от пресцентъра на Община Плевен.

Техническите паспорти и работните проекти за реконструкция на зданията са изготвени в рамките на проекта на Община Плевен „Създаване на проектна готовност за участие по Оперативна програма „Региони в растеж" през Програмния период 2014.2020 г." с ръководител заместник-кмета арх. Трифон Иванов.

В списъка на сградите са Центърът за работа с деца, зала „Катя Попова", бившето училище „Марин Дринов", детските заведения „Яница", „Калина", „Щурче", „Юнско въстание", "Ралица", "Теменуга", "Дружба", ясла „Гергана", начално училище „Хр. Ботев".

Общата стойност на проекта е 1 348 383.60 лв., а срокът за изпълнение - октомври 2015 г. Той включва изготвяне на работни проекти за още 33 обекта в Плевен, сред които улици, части от централната пешеходна зона и пл. „Ст. Стамболов", нови и съществуващи детски площадки, надлези, пешеходни и пътен мостове, надлези и др.