Георг Спартански представи част от новия си управленски екип
Георг Спартански представи част от новия си управленски екип / dariknews.archive

На пресконференция в Заседателната зала на Община Плевен, новият градоначалник на Плевен Георг Спартански представи пред медиите някои от новите членове на управленския си екип за предстоящия четиригодишен мандат.

Единият от заместниците на Георг Спартански - Стефан Милев, ще се занимава с всички въпроси като планиране, реализация, отчитане, свързани с европроектите.

Георг Спартански представи част от новия си управленски екип
netinfo

Зам.-кмет по финансите на община Плевен става Милен Яков, който по думите на Георг Спартански преди години е отделил немалко време именно на финансите в общината.

"Искам да прекратя в зародиш всички политически спекулации относно това, че това са партийни назначения. Назначавам хора за работа, а не търся работа за хората", каза новият кмет на Плевен.

Секретар на Община Плевен ще бъде Паолина Кирова.

Георг Спартански представи част от новия си управленски екип
netinfo

Георг Спартански допълни, че ще има още заместници в екипа си, но това ще стане след извършването на промени в структурата на управлението на община Плевен

"Старата структура, към която съм отправял и лични критики при приемането й, не се вмества в моята логика за упраавление", каза Спартански и даде пример с отделите по култура и образование, които до скоро бяха в един ресор, заедно с Обществен ред и сигурност и Инспектората към общината.

Георг Спартански каза още, че част от нещата в общината ще бъдат под негово пряко управление и това най-вероятно ще бъде културата в Плевен. "Считам, че колкото и да се направи за културата, винаги е малко", каза той и обясни, че именно за това се заема пряко с нея.

"Имам абсолютно пълно 100-процентово доверие и на двамата си заместници и на г-жа Кирова в новото й амплоа като секретар на Община Плевен", заяви Георг Спартански. Той каза още, че разчита на тях и те ще имат пълната му подкрепа.