Фондация Св.Иван Рилски отчете работата на стоматологичния кабинет
Фондация Св.Иван Рилски отчете работата на стоматологичния кабинет / archiv.DarikNews

Близо 100 протези вече са дарени чрез мобилния стоматологичен кабинет на жителите на плевенски села.. 20 от тях вече са поставени, а други 64 са поръчаните до момента, за които е взета и мярка на пациентите. Това съобщи на среща с журналисти, д-р Елиза Георгиева - един от учредителите на фондация "Св. Иван Рилски".

Тя сподели, че парите, събрани от благотворителния бал, организиран тази пролет няма да стигнат и призова фирми, които желаят, да се присъединят и подпомогнат дейността на фондацията.
Д-р Георгиева използва случая да благодари за съвместно дарение, направено наскоро от общински съветник и Сдружението на зърнопроизводителите.

Над 14 000 лева са събраните пари от пролетния благотворителен бал, организиран от фондация "Св. Иван Рилски", но "простата аритметика показва, че сумата няма да бъде достатъчна за да разплатим всичко това", каза д-р Георгиева.

До момента, зъбни протези са поставени в Гривица и в Твърдица, като се работи и в Подем и в Ясен. "Очакваме, след като обслужим напълно хората в тези села, да отидем и в Рибен", поясни Елиза Георгиева. Тя сподели, че отначало хората са гледали с недоверие на начинанието на екипа на мобилния стоматологичен кабинет, но сега вече интересът е много голям.

Д-р Елиза Георгиева обяви втория благотворителен бал за тази година, организиран от фондацията, който ще се състои на 19 октомври - църковния празник на Св. Иван Рилски.