Фондация Св.Иван Рилски дари зъбни протези в Гривица
Фондация Св.Иван Рилски дари зъбни протези в Гривица / archiv.DarikNews

След 3-седмична работа на мобилния стоматологичен кабинет, разкрит към „ДКЦ Свети Панталеймон" ООД гр.Плевен в село Гривица, днес неговите пациенти се зарадваха на първите зъбни протези, дарени от фондация Свети Иван Рилски. Възрастните хора от селото вече няма да се притесняват да се усмихват и ще се радват на пълноценно хранене и по- здравословен начин на живот.

„Чудесно е да можеш да видиш радостта на хората, които не са се и надявали, че „на крака" до тях ще отиде зъболекар и ще ги избави от неудобството на беззъбата устна кухина.", сподели д-р Елиза Георгиева, една от учредителките на фондация „Св. Иван Рилски" и неин управител.

"Бабите и дядовците ми довериха, че отначало са погледнали на идеята с недоверие и са си мислели, че това е поредната рекламна кампания, от която някой има интерес. Сега, обаче, след като са видели с очите си и осезателно са почувствали резултатите, те не пестят благодарността си към стоматолозите д-р Петева и д-р Найденова, работещи в мобилния кабинет", разказа д-р Георгиева. „Имало кой да помисли и за нас. Господ здраве и сили да дава на добрите хора от фондацията, които са се сетили да дойдат да ни помогнат", с благодарност споделиха възрастните хора от Гривица. 

Мобилният стоматологичен кабинет на фондация „Св. Иван Рилски" започна работа през месец май и преглежда пациенти и в селата Ясен, Подем и Върбица. И там на нуждаещите се възрастни хора ще бъдат поставени зъбни протези, дарени от Фондацията. Стоматологичната помощ на мобилния кабинет се осъществява от здравната каса, а фондация Свети Иван Рилски осигурява средствата, необходими за зъбни протези на възрастните хора. Следващите пациенти на д-р Петева и д-р Найденова ще бъдат от село Рибен.