Феновете на Литекс:„Г-н Ганчев, не ни изоставяйте!
Феновете на Литекс:„Г-н Ганчев, не ни изоставяйте! / archiv.DarikNews

Феновете на Литекс са силно обезпокоени за бъдещето на отбора след информациите, че Гриша Ганчев ще вземе ЦСКА. От фенклуба на оранжевите разпространиха декларация, с която призовават Ганчев да не изоставя Литекс.

„На нас ни е омръзнало да слушаме каква гордост е да си от Левски или ЦСКА. Колко велики отбори и с каква велика история са. Днес излизаме пред вас и с чиста съвест и без грам хиперболизация ви казваме, че истинската гордост е да си от Ловеч! Гордост е да си от град, който е избран от Апостола за столица на единствената истинска революция в България! Град, в който той намери и припозна своите братя! Гордост е да си съгражданин с първия български космонавт Георги Иванов! Гордост е да си от Литекс, лесно е да си от Левски, напоследък срамно е да си от ЦСКА", се казва в декларацията на ултрасите.

Те припомнят и някои нелицеприятни за червените факти: „В последно време много се говори за история! Господа, историята винаги се помни и няма как да я изтриете! Винаги ще помните как се брои от 0 до 8! Винаги ще помним как вие, многобройни и верни фенове, си тръгнахте на полувремето! Винаги ще се помни как си продадохте знамената и как си нарязахте гредите на „Армията"! Относно паметта и историята - наистина ли смятате, че сме забравили срещу кого и какво скандирахте на нашия стадион, който изпочупихте? Спомняте ли си по какъв начин обиждахте човека, пред когото сте паднали на колене и умолявате от няколко дни?
Имате ли гордост, господа армейци? Имате ли тази гордост, която ние имаме? Наясно ли сте, че каквото и да се случи, ние ще продължим да сме с гордо вдигната глава, а вие за пореден път ще сте жалки!

В декларацията си феновете се обръщат и към благодетеля на Литекс: „Господин Ганчев, знайте, че тук, в нашия Ловеч, всички стоят плътно зад отбора! Знайте, че количеството не означава качество! Бъдете сигурен, че любовта и пламъка в очите на дори само трима от нас е много по-силен от всички онези псевдофенове на ЦСКА, които са виждали „Армията" само на снимка! Вие по-добре от всички знаете, че е гордост и привилегия да си от Литекс и да се бориш срещу статуквото! Били сме зад Вас и сме ви подкрепяли и в най-трудните моменти, когато по всякакъв начин се опитваха да спрат Литекс към титлите и успехите! Не ни предавайте! Не предавайте и онези млади момчета, които са готови да оставят сърцето си на терена за Литекс. Те го доказаха и ние знаем, че Гошо Миланов никога не би сложил фалшива червена звезда до сърцето си! Не предавайте вашите деца! Не се подвеждайте по милите думи на собственици и фенове!"