123
123 / okrajen sad pleven
На 11 юни в зала „Плевен“ в сградата на Областна администрация, се проведе презентация на тема „Разследване на престъпни организации: Традиционни методи и съвременни практики“, с лектор Том Периконе – федерален прокурор от САЩ.
На събитието присъстваха председателите на Окръжен и Районен съд Плевен, Окръжния прокурор Ваня Савова, Районен прокурор Пламен Петков, съдии и прокурори, както и разследващи полицаи  и служители от сектор „Криминална полиция“ към ОД на МВР Плевен.
Том Периконе е прокурор с над 35 години стаж в държавната администрация. Понастоящем е ръководител на отдела за киберпрестъпления и престъпления свързани с националната сигурност, във федералната прокуратура за източния окръг на щата Пенсилвания. Отделът му е базиран в град Филаделфия и се занимава с разследване на международни и вътрешни заплахи за националната сигурност, шпионаж и злоупотреба с класифицирана информация, нелицензиран износ на военни изделия и технологии, нерегламентиран достъп до компютърни системи и хакерски атаки, кибер тормоз и кражба на интелектуална собственост. Преди да оглави този отдел, той е ръководил отдела за борба с наркотиците и организираната престъпност в същата прокуратура.

123
okrajen sad pleven

Том Периконе е преподавател към Националния учебен център на Департамента по правосъдие и към Националната асоциация на щатските прокурори.  Има бакалавърска степен от университета в Принстън и магистърска степен по право от правния факултет на Пенсилванския университет.  През последните 13 години преподава наказателен процес в правния факултет на Университета в Пенсилвания, където също така е треньор на отбора, участващ в състезания по симулация на съдебен процес.