Факелно шествие и концерт за Деня на признателност на плевенчани
Факелно шествие и концерт за Деня на признателност на плевенчани / netinfo

Факелно шествие по повод Деня на признателност на гражданите на Плевен към загиналите за неговото Освобождение – 10 декември, организира местната структура на ВМРО-БНД. В шествието се очаква да се включат над 200 членове и симпатизанти на ВМРО, „Лидер” и ЗНС не само от Плевен, а и от други градове на страната.

Ще присъства и народният представител от ВМРО Бойко Ватев, който е плевенчанин, но от дълги години живее в Пловдив. Това уточни за Дарик ръководителят на градската структура на воеводите Иван Кюлджийски. Колоната ще бъде водена от 10-метров национален флаг, следван от знамето на ВМРО.

Факелното шествие ще започне в 17.30 часа в началото на Старата главна, ще премине по цялата централна пешеходна зона на Плевен и ще завърши на площад Възраждане”.

Финал на атрактивната инициатива ще сложи празничен концерт в зала "Катя Попова", организиран от местните структури на движение „Напред”. В него ще участват изпълнители от Плевен и общината. Концертът е подарък за плевенчани по повод честването на 131 години от Плевенската епопея.