132
132 / dariknews.archive
По време на срещата си с плевенската общественост, водещи кандидати от листата за евродепутати на Коалиция „БСП за България“ отправиха свои послания, свързани с бъдещето на България като част от Европейския съюз.
В срещата участваха кандидатите за евродепутати Румен Гечев, Крум Зарков, Иво Христов, водачът на листата за изборите на 26-ти май Елена Йончева и председателят на НС на БСП Корнелия Нинова. 

132
dariknews.archive
 

Елена Йончева подчерта, че в България, за да успееш е нужно да си част от върхушката, нещо, което кара младите хора да напускат страната. Според нея, България се намира в революционна ситуация.

132
dariknews.archive

„Промените, които ще настъпят в България, трябва да докоснат всеки българин. Ние ще го направим, уверявам ви. Ще победим, защото бандата на Бойко Борисов се разпада, защото всички виждат, че тя е машина за грабеж. Това се вижда от Брюксел, Берлин, Лондон и Париж. Този грабеж ражда бедност и евроскептицизъм. 40 процента от българите живеят на прага на бедността и социалното изключване. Ние ще променим тази система". Елена Йончева добави, че БСП води тежка битка срещу тези, които сами се наричат шайка.
„В Европа също ще бъде трудна битка – там ще успеем да осъществим програмата ни, за да бъдат стандартите в България сравними с тези в останалата част от Европейския съюз”. Йончева изтъкна, че левицата ще осъществи програмите „Младежка гаранция” и „Еразъм плюс” – не само за студенти, но и за ученици. „На 26 май сваляме криминалната диктатура”, категорична беше тя.
Крум Зарков каза: 
 „Гласувайте, защото отваряте път към светла ера и слагате край на този модел”. Той призова хората да помислят какво ще се случи, ако ГЕРБ победят, а по неговото мнение те ще интерпретират тази победа като амнистия за всичко, направено досега, и като празен чек за следващите години. „Искахме да не изпращаме нашите роднини в Европа, а тя да дойде в България. България ще живее. На 26 май гласувайте, за да живеем и ние в България”, призова социалистът.

123
dariknews.archive

Иво Христов каза: „Обикаляхме цяла България – българите разбират, че само със солидарни усилия може да решим проблемите си. Няма по-голяма подигравка от това – на 24 май да празнуваме просветата и науката, а на 26 май да допуснем невежеството да победи”. Това каза Иво Христов, който е кандидат за евродепутат от листата на „БСП за България”. 

123
dariknews.archive


Кандидатът за евродепутат Румен Гечев изтъкна, че управляващите са отбелязали пълен провал за 10 години. „Нашият отбор е силен. Ние имаме нужда от патриоти – от хора, които имат аргументи, за да защитят националния интерес и за да променим Европа”, коментира още той.
Специален гост на събитието беше певицата Мариана Попова.

123
dariknews.archive