Джамбазки: С оставката на Дянков, Борисов опитва да освободи напрежението
Джамбазки: С оставката на Дянков, Борисов опитва да освободи напрежението / archiv.DarikNews

"Протестът е политически, защото ЕРП - тата бяха продадени от политическа партия НДСВ. И тези, които трябваше да ги контролират бяха излъчени от политически партии така, че отговорността е чисто политическа и те няма как да се измъкнат от нея", каза в Плевен Ангел Джамбазки - зам. председател на ВМРО.

Според него в момента властта се опитва да си изфалшифицира удобен противник, да извади анонимни граждански организации и лица, които няма да участват срещу тях на изборите и няма да им бъдат конкуренти. "Те се опитват да избягат от темата за своята политическа отговорност, която е на НДСВ, ДПС, БСП и на ГЕРБ, които управляват от 2006-та, когато дружествата бяха продадени". Джамбазки посочи, че на Бойко Борисов са му били нужни четири години за да осъзнае, че ДКЕВР не работи добре. "Тези хора са политически виновни и отговорни и за това протестът е политически".

Според Ангел Джамбазки премиерът Борисов, изритвайки Дянков по този характерен за него начин се опитва да отпуши вентила и да освободи напрежението в обществото".

"Ние ще продължим да искаме анулиране на сметките, ще продължим да искаме отнемане на лицензите на ЕРП-тата и прекратяване на договорите им, защото в случая това, че уволняват Дянков и го пращат да си пише книжките и дисертациите по световна макроикономика, няма да плати сметките на хората".

Зам. председателят на ВМРО категорично заяви, че това, което управляващите трябва да направят е да вземат лицензите на тези дружества, защото те са чудовищни нарушители на българските закони. "Те изнасят всяка стотинка, фалшифицират обществени поръчки и всеки, който се поразрови в тези документи ще го види това нещо".

Ангел Джамбазки участва в Плевен в протест срещу цените на ел. енергията, организиран от ВМРО и Атака.