Двама плевенчани представят IT бизнес на световно ниво в подкрепа на Любчо
Двама плевенчани представят IT бизнес на световно ниво в подкрепа на Любчо / bizz.it

Двама братя от Плевен - Симеон и Георги Прусийски, са организатори на първата IT конференция с изцяло благотворителна цел, която се провежда днес в зала 3 на НДК. Те откриха и първата IT академия в Плевен, където постоянно се обучават млади хора и им се дава добър старт за развитие.

Bizzit е еднодневна благотворителна конференция, организирана от Webrika Academy и Startup Masters и представя всичко ново и вълнуващо, случващо се в IT сектора в България.
Присъстващите имат възможност да се срещнат с представители на големи IT компании, организатори на StartUp конференции, както и с млади предприемачи и IT специалисти, които ще споделят знанията и опита си в тази сфера.

Лекторите, са едни от най-изявените професионалисти и реализирали се хора от бизнеса и IT сферата, а темите, които са подготвили, обхващат едни от най - важните аспекти в нея.

По време на конференцията днес организаторите ще разкажат за обстановката в България - какво се случва с българския бизнес и че той е възможен на световно ниво. Събитието се провежда и с цел - младите хора да получат информация и да бъдат мотивирани да стартират свой бизнес в България.

Всички средства, събрани от продадените билети, ще бъдат дарени за лечението на Любомир Еленков. Той е на 13 години и се нуждае от операция в чужбина, за да може да ходи. Парите ще отидат за лечението на детето в австрийска болница.
Организаторите вярват, че зад тяхната кауза ще застанат много българи с големи сърца и ще дадат шанс на едно момче да проходи. За повече информация посетете Bizzit.

Любчо вече е седмокласник. За него се грижат баба и дядо. Пиян шофьор убива родителите му, а той се ражда скован от детска церебрална парализа. Уврежданията на детето са тежки. Вече е претърпял няколко операции, а последната е в австрийска клиника. Любчо мечтае да стане лекар, за да помага на хората. За да сбъдне мечтата си, тази пролет трябва да пътува за поредната операция във Виена. Лекарите са категорични, че с много рехабилитация след това момчето ще проходи. Лечението му в чужбина струва повече от 10 хил. евро.

Всеки, който иска да помогне на Любчо, може да го направи с дарение на:
Банка: Райфайзенбанк IBAN: BG25RZBB91551000646190 BIC: RZBBBGSF Титуляр: Любомир Ивайлов Еленков