ДПС-Плевен осъди решението за пускането на Енимехмедов под домашен арест
ДПС-Плевен осъди решението за пускането на Енимехмедов под домашен арест / archive.dariknews

От областния съвет на ДПС в Плевен разпространиха до медиите декларация, с която изразяват възмущението си от решението на Софийския апелативен съд за пускането под домашен арестна Октай Енимехмедов.

Публикуваме пълния текст на декларацията:

Декларация

Срещу решението на Софийския Апелативен Съд за пускането „под домашен арест"на Октай Енимехмедов. Всички членове и симпатизанти на ДПС в област Плевен са възмутени и възразяваме срещу тази несправедливост. За неприемливото отношение на съда към извършителят на опит за убийство, публичен разтрел, който беше извършен на 19.01.2013 год.

Недопустимо е да се толерира престъпността, още повече, че става дума за откровен политически акт-опит за разстрел на лидера на политическа партия „Движение за права и свобади".

-Какво е посланието на „милостивия" съд-че престъпникът няма да бъде наказан!?
-Не е ли това опит за открито участие на съда в политическите процеси в страната и на чия страна и в чия полза?
-Къде е справедливостта!?
-Ако ние, българските граждани, не можем да разчитавме на правосъдие, на правов ред, на справедливост и на това, че всеки престъпник ще бъде наказан-къде е държавността!

Абсурд е ние членовете и симпатизантите да стоим спокойно в домовете си бъдейки на свобода един убиец. Възмущение, огорчение и болка се  таи в сърцата на всички нас.
-Остана и орден да му дадат-срамота!

Настояваме народните представители на ДПС/нашите народни представители/нашите представители в Народното събрание/ръководството на ДПС, нашите евродепутати:
Да направят всичко възможно да бъдат сезирани Европейските институции
Да направят всичко възможно за възтановяването на справедливостта:

- Защитата на човешките права и свободи е нашата кауза, а д-р Ахмед Доган е вдъхновителят и носителят на тази кауза и точно заради това ние няма да отстъпим пред този безпрецедентен акт на тяхното погазване.

Областен председател :

/Енгин Кючуков/