Доц. Е.Конова: Много е важно да задържиш един успех
Доц. Е.Конова: Много е важно да задържиш един успех / dariknews

За пета, поредна година на 1 юни - Световният ден на детето, МЦ КИРМ "Света Елисавета" - Плевен отбеляза празника със  специална програма за всички родители и деца от Плевен и от цялата страна, дошли по традиция, да отбележат заедно събитието.  Празникът се състоя в Арт центъра в Градската градина в Плевен.

Доц ЕКонова Много е важно да задържиш един успех
netinfo

Млади таланти имаха възможност да се изявят на сцената в Арт центъра със свои изпълнения.

Доц ЕКонова Много е важно да задържиш един успех
netinfo

"За изминалите 7 години създадохме доста добър начин на работа, който ни дава максимален успех при диагностицирането на стерилитета, да бъде лекуван, да задържаме бременността и да имаме нормални раждания", каза управителят на МЦ КИРМ - Плевен доц. Емилияна Конова и отбеляза, че най-важното е да се задържи постигнатото.

Доц ЕКонова Много е важно да задържиш един успех
netinfo

Тя добави, че екипът не спира да се усъвършенства и да привлича новости в лечението на пациентите в Медицинския център като в работата се избягва прилагането на конвейерния принцип. "Ние не разчитаме на големия брой пациенти - напротив, нашите пациенти могат да бъдат максимално обгрижени, защото това е една много трудна област и изисква индивидуален подход към семейството, както и голямо търпение, защото за да се случат нещата, това отнема понякога и година.

Високата успеваемост в центъра се поддържа и тя се движи около 50% при средно, малко над 30% за Европа. Още по-голям е успехът при донорските програми, от които напоследък все повече нараства нуждата при жените и донорството на яйцеклетки се е оказал актуален проблем за съвременната жена. Доц Конова поясни, че там процентът на успешните процедури достига 80 и това означава, че се извършва добра селекция на млади жени - донори, с добър яйчников потенциал.

МЦ КИРМ - Плевен е притегателно място за пациенти от цялата страна, дори и от градове, в които има инвитро центрове. "Факт е, че от смесени бракове в чужбина, много българи, които не са получили там резултат, въпреки, че здравните каси в много от държавите поемат процедурите, те идват в Българив и то в Плевен и са наши пациенти", каза доц. Конова и допълни, че от смесените бракове в центъра вече има представители от всички континенти на планетата. Тя коментира, че това показва едно много голямо доверие. "Пациентите и колегите-лекари, с които работим по места в цяла България са нашата най-голяма реклама за нас", каза Емилияна Конова.

Клиниката към центъра разполага с целия цикъл изследвания който е необходим за работата му. Това позволява да се работи по-лесно и да се постига по-голяма достоверност и надеждност на резултатите. Важно е за пациентите, че влизайки в центъра, всичко необходимо се извършва на място, което минимализира стреса у тях.
Близо 800 деца са родените вече с помощта на МЦ КИРМ-Плевен.