До 31 юли приемат записи за oпределяне на участниците в Бард фест Ловеч 2014
До 31 юли приемат записи за oпределяне на участниците в Бард фест Ловеч 2014 / dariknews

Нов момент е включен тази година в регламента на националния форум за творческа изява на поетите с китара „Бардфест Ловеч". Преди изявата на сцена ще бъде проведен предварителен подбор. Желаещите да участват трябва да изпратят в община Ловеч до 31 юли 2014 г. запис на свое изпълнение и след прослушване, организаторът определя участниците в конкурсната програма.

Допуснатите изпълнители ще представят две песни, като едната задължително трябва да е нова авторска песен, изразяваща активна гражданска позиция. Списъкът с допуснатите за участие ще бъде публикуван на сайта на общината,  не по-късно от 10 август.

„Бардфест Ловеч 2014" ще се проведе на 5 и 6 септември. Тази година фестът е посветен на 90-годишнината от рождението на Булат Окуджава.

Културната проява се провежда от 2001 г. насам. Организира се от община Ловеч и има за цел да популяризира авторското и интерпретаторското изпълнение на поетите с китара. Досега на сцената в Ловеч най-новите си песни са изпели към 500 бардове. Статуетката на община Ловеч са получили 12 творци. Фестивалът няма конкурсен характер, наградният фонд е само израз на признание на творческите изяви на изпълнителите и мотивация за по-доброто им представяне. Регламентът бе променен за 13-ото му издание миналата година с въвеждането на конкурсната програма редом с концертната.

Тази година в концертната програма ще се представят и гост-изпълнители. Една от вечерите ще бъде посветена на Булат Окуджава. На фестивала ще бъдат представени и изявени български поети.