Днес: Нещо на сериозно, на шега и като нищо на света и Плевенска фолхармония
Днес: Нещо на сериозно, на шега и като нищо на света и Плевенска фолхармония / dariknews.archive

"Нещо на сериозно, на шега и като нищо на света" е необичайният концерт, който предлага Плевенска филхармония на меломаните тази седмица.

На 29 януари в зала "Емил Димитров" на ч-ще "Съгласие" в Плевен, публиката ще види как се управляват музиканти с дистанционно устройство, как се свири соло на пишеща машина, както и колко души могат да свирят на едно виолончело?

Днес "Нещо на сериозно на шега и като нищо на света" и Плевенска фолхармония
netinfo

Попадайки на този иначе сериозен концерт, вие ще се заливате от смях, защото оркестърът не е това, което очаквате, а изпълненията му преобръщат представите ви за класическа музика.

В концерта ще прозвучи музика от "Фантомът на операта", "Карибски пирати", Гершуин, Чайковски, Моцарт, както и емблематични български народни песни, изпълнени по един изключително атрактивен начин. Тук ще видим и чуем, как флейта и кавал се изправят в единоборство в елегантно изпълнение на произведение на Бах.

Днес "Нещо на сериозно на шега и като нищо на света" и Плевенска фолхармония
netinfo

Основни водещи на шоуто ще бъдат актьорите Соня Ковчезлиева и Стефан Рядков. Зад диригентския пулт - Левон Манукян, а на рояла Георги Милтиядов, които са и автори на аранжиментите.

Днес "Нещо на сериозно на шега и като нищо на света" и Плевенска фолхармония
netinfo

В концерта участие ще вземат още Калоян Илиев - от класа по кавал на Валентин Недялков в НУИ"Панайот Пипков", народните певици Инна Йотова, Маринна Костова и Александра Петрова, от класа по народно пеене на Елка Недялкова в НУИ"П.Пипков", които заедно с Плевенска филхармония ще изпълнят "Полегнала е Тодора", както и оперната певица Боряна Бешева.

Концертът е на 29 януари от 19:00 часа в зала "Емил Димитров" в читалище "Съгласие-1869 г."

Билети се продават в Билетния център на Плевенска филхармония в ч-ще "Съгласие".