Депутати и съветници от ГЕРБ подпомогнаха пострадалите от пожара в Шипково
Депутати и съветници от ГЕРБ подпомогнаха пострадалите от пожара в Шипково / gerb.lovech

Народните представители от ГЕРБ Николай Нанков и Корнелия Маринова и общинската структура в Троян се включиха в подпомагането на хората от Шипково, загубили къщите си в пожар избухнал около 3:00 часа през нощта на 7 август и изпепелил шест къщи в курортното село.

Общинските съветници от ГЕРБ и народният представител Корнелия Маринова подпомогнаха с 1000 лв хората, останали без домове. В петък, 9 август, в кабинета на кмета на селото Минко Станчевски, д-р Цветомила Дудевска - съветник от ГЕРБ и Иван Миховски, също съветник от ГЕРБ и председател на местната младежка организация, връчиха дарението на пострадалите. Д-р Дудевска изрази своята съпричастност и обясни, че средствата, които даряват, са лични. Те не са значима сума, но ще могат да послужат за посрещането на най-належащите битови нужди на хората.

„В тази ситуация няма „малка" сума. За нас всичко е от полза и ни е в помощ!" - каза Тодор Станчев, един от пострадалите при пожара собственици.
Хората споделиха, че трябва да се продължи разчистването на отломките от изгорелите шест къщи, които още тлеят.

Народният представител Николай Нанков и общинският ръководител на младежите Иван Миховски, предприеха бързи действия за осигуряване на товароподемна техника и камион, предоставени от Емилиян Евтимов, които да работят през почивните дни, за да може разчистването на отломките да продължи. Това се оказа най-необходимата помощ в този момент според думите на пострадалите шипковенци, за да се избегне ново разпалване на опожарените сгради, както в нощта на четвъртък срещу петък, когато една от къщите отново се е възпламенила и се е наложило пожарната отново да гаси пламъците, обясни Миховски.

В ранната утрин на събота, 10 август, край пепелищата пристигна тежкотоварна техника. В акцията с доброволен труд се включиха младежи от ГЕРБ - Троян, които помагаха на пострадалите - всичките възрастни хора, за разчистване на останките на изгорелите при пожара къщи.