Делото за убийството на Мишел тръгва отново
Делото за убийството на Мишел тръгва отново / dariknews.archive

В дните от 13 до 15 май 2015 г., Окръжният съд в Плевен ще разглежда делото за убийството на 19-годишния Мишел Коцев, убит от 17-годишния ученик Мирослав Д.
Делото тръгва отново, след като Апелативният съд във Велико Търново отмени изцяло постановената по-рано присъда от плевенската Темида.

На 30 октомври 2014 г., състав на Плевенския Окръжен съд призна подсъдимия по дело за убийство Мирослав Димитров от Плевен за виновен в това, че на 29 март 2014 г. в Плевен, умишлено е умъртвил Мишел Коцев - на 19 години, също от Плевен като убийството е извършено с особена жестокост.
Тогава съдът постанови присъда от 9 години "Лишаване от свобода", като на основание на чл. 58 А, ал.1 от Наказателния кодекс намалил присъдата с една трета. В полза на държавата беше отнето джобното ножче на Мирослав с дължина 7 сантиметра, с което е извършил убийството.

19-годишният Мишел Коцев издъхна на място, на пътека между жилищните блокове в плевенския квартал „Дружба", след четири прободни рани с нож в тялото, нанесени от 17-годишния Мирослав.

След произнасянето на присъдата на 30 октомври 2014 г., адвокатът на Мирослав, Димитър Марковски/младши/ беше категоричен, че убийството е извършено в условия на неизбежна отбрана. "В никой случай това не е убийство, извършено по особено жесток начин. Ще пускаме жалби и ще вървим нагоре през други съдебни инстанции докато стигнем до правилното разчитане на доказателствата", каза Марковски.

Повторното разглеждане на казуса ще стане в открито съдебно заседание, от съдебен състав от двама съдии и трима съдебни заседатели. За първия ден - 13 май са призовани подсъдимият, пострадалите и част от свидетелите по делото, обясниха от Окръжния съд в Плевен.