Делегация от Ростов на Дон гостува в Плевен
Делегация от Ростов на Дон гостува в Плевен / Община Плевен

Среща с членовете на официална делегация от Ростов на Дон, която е на посещение в Плевен по повод 10 декември, са провели в четвъртък кметът Найден Зеленогорски и неговият екип. Това информират от общинския пресцентър. Ръководител на делегацията е заместник-кметът на побратимения град Михаил Васильев.

Найден Зеленогорски е запознал гостите с икономическата ситуация в общината, мащабните проекти, които предстои да бъдат реализирани в национален мащаб, както и проектите с европейско финансиране на Община Плевен, получили одобрение през настоящата година. Кметът е акцентирал и на идеята за създаване на Руски или Славянски университет в Плевен, както и върху връзките между медицинските университети на двата града.

От своя страна официалните гости са разказали за вече приетия бюджет на Ростов на Дон за идната година и неговата основно социална насоченост. Приоритет за партньорския град в качеството на един от одобрените руски домакини е подготовката за Световното първенство по футбол през 2018 год. и свързаните с нея мащабни инфраструктурни инвестиции.

Официалната делегация ще участва в честването на 133-ата годишнина от Плевенската епопея утре на централния площад „Възраждане".