Да помогнем на Венелин и с SMS!
Да помогнем на Венелин и с SMS! / archive.dariknews

Приятелите на 21-годишния Венелин Веселинов Иванов от Плевен, който страда от Сарком на Юинг (тумор на костите), са активирали и DMS-кампания за набиране на средства за лечението му. Всеки, който желае да го подкрепи, може да направи дарение като изпрати съобщение с текст: DMS VENI на номер 17777.

Всичко започнало миналото лято. Венелин имал болки в коляното, за които му били назначени рехабилитация и нагревки. В началото на 2013 година болките се засилват и след по-сериозни изследвания и биопсия е поставена диагнозата Сарком на Юинг. През април Вени заминава за клиника в Истанбул, където са му направени пълни изследвания и му е назначена химиотерапия като начало на лечението, състояща се от 14 процедури, които трябва да се извършват на 21 дена в продължение на една година.

Със собствени средства Венелин успява да покрие разходите за изследванията в турската клиника и с това се изчерпват финансовите му възможности - за самото лечение пари няма. Стойността на всяка процедура е 3 500 евро и така, сумата, която трябва да бъде събрана, е 50 000 евро.

В момента Венелин е подложен на химиотерапия в болница "Токуда", защото туморът продължава да расте, а има и разсейки.

Приятелите на Вени са подели кампания във Фейсбук - групата "Да помогнем на Венелин Иванов", и са открили и дарителска сметка:

IBAN BG 35BPBI 7940 4072 530 101 (в лева)
BIC: BPBIBGSF ПОЩЕНСКА БАНКА

Съвсем наскоро е активирана и DMS-кампания за набиране чрез SMS на средства за лечението му. Всеки, който желае да подкрепи Венелин може да го направи като изпрати съобщение с текст: DMS VENI на номер 17777.

Да помогнем на Вени!!!