gvardejci
gvardejci / touch the raynbow
"За нас е чест и удоволствие  в този ден да бъдем тук - в Президентството на Р България. С Вашето гостоприемство Вие за пореден път доказвате, че стоите твърдо за нас, зад моята инициатива". С тези думи се обърна д-р Денислава Ангелова към държавния глава Румен Радев, който днес прие учениците от гвардейските отряди към Езиковата гимназия в Кърджали и ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен, както и тези от първия ученически гвардейски оркестър при СУ "Иван Вазов" в Плевен.

gvardejci
touch the raynbow

В президентството децата бяха придружавани от д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата" и инициатор за създаването на ученически гвардейски отряди в цялата страна, както и от директорите на училищата.
Представители на младите гвардейци връчиха тържествените си обещания на държавния глава.

gvardejci
touch the raynbow

"Осъзнаваме  отговорността, която сме поели да утвърждаваме патриотичната идея, която възпитава на любов към oтечеството. Благодарение на ръководството на Националната гвардейска част, което се раздава при организирането на ученическите гвардейски отряди и оркестри, ние до този момент имаме отряди в Плевен и Смолян, след три дена създаваме в Бургас, продължаваме с Русе, Батак и Пловдив. Няма как тук да не спомена, че идеята за ученически гвардейски отряд тръгва от Кърджали преди 10 години със създаването на Първия такъв в страната", отбеляза д-р Денислава Ангелова.

gvardejci
touch the raynbow

"Инициативата набира все по-голяма популярност и желание от страна на училища в страната. За моя радост тя се разшири и в Плевен създадохме първия ученически гвардейски духов оркестър. Бургас ни очаква с втория такъв за България. Видно от изложеното до тук аз най-тържествено Ви обещавам и от името на младите гвардейци, че няма да пожалим сили за продължаването и утвърждаването на това благородно дело", допълни Денислава Ангелова пред Румен Радев, изказвайки благодарност към екипа му, както и към Министерство на отбраната и на Националната гвардейска част. 

gvardejci
touch the raynbow