Цецка Цачева, Детелин Далаклиев и Васил Антонов са личностите на годината в Плевен
Цецка Цачева, Детелин Далаклиев и Васил Антонов са личностите на годината в Плевен / netinfo

Цецка Цачева, Детелин Далаклиев и Васил Антонов са личностите на годината в Плевен. Това стана ясно вчера по време на официалната церемония "Личност на годината в Плевен 2009". След едномесечно гласуване в интернет на www.plevenlive.com общо 4 156 човека са дали гласа си за своя фаворит във всяка една от категориите.

Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев стана "Личност на годината в Плевен" в категория "Общество". Той отправи благодарност към всички плевенчани дали гласа си за него и обеща, че ще донесе на Плевен олимпийска титла.

В най-оспорваната категория "Политика", председателят на парламента Цецка Цачева получи приза "Личност на годината в Плевен 2009". Тя обаче не присъства на церемонията и наградата от нейно име прие народния представител и председател на ГЕРБ в Плевен Ивелин Николов.  

В категория "Култура" призът отиде при бизнесмена Васил Антонов, който бе номиниран в качеството си на меценат. Той  преотстъпи своя приз на съпругата на д-р Михаил Грънчаров, директор на РИМ Плевен и номиниран посмъртно в категория "Култура".

Специалната наградата на информационния сайт PlevenLIVE.com, беше присъдена на кмета на Община Плевен Найден Зеленогорски като най-дълго кметувалия свободно избираем кмет на Плевен.

Всички гости, присъствали на събитието, донесоха със себе си предмети, които са олицетворение на тяхната личност и професия. Между подаръците има модерно канапе,  детски лекарски комплект, множество книжки и играчки и луксозни писалки. Събраните предмети ще бъдат връчени на децата от дом "Детелина" в Плевен.