/ dariknews.bg
Българо-американска кредитна банка АД стартира на 25 септември, програма на конкурсен принцип за предприемачи в начален етап на своето развитие. Фокусът на конкурса са „зелени” и устойчиви инициативи, следвайки философията на БАКБ за устойчиво развитие и затвърждавайки позицията си на „Зелената банка на България”. Една от основните цели пред институцията е да подкрепя икономическото развитие в регионите, в които оперира.

В тази връзка Плевен и областта са определени за център на проект за развитие на предприемачеството, обяви на днешното оперативно заседание на ръководството на Община Плевен кметът Георг Спартански. Той обясни, че в конкурса могат да се включат и ученици – условието е да представят идеите си поне на 1 страница и да са навършили 18 години. Това е и добра възможност за гимназиите да получат финансиране за „зелени” и устойчиви инициативи, каза още г-н Спартански.
  
Програмата предоставя уникална възможност на предприемачи с добри идеи или проекти в начален етап на реализация да преминат през структурирана система на обучения, да бъдат лично консултирани и да получат начално финансиране на бизнес проекта си. Целта е Българо-американска кредитна банка да подкрепи инициативността и предприемчивостта сред младите хора.
  
Участниците в програмата „БАКБ предизвикателство” ще получават съвети и подкрепа от доброволци – експерти и предприемачи. Три от най-добрите бизнес проекти ще получат безвъзмездно финансиране в общ размер на 25 хил. лв., както и едногодишна безвъзмездна експертна помощ.
  
Участниците ще бъдат обявени до края на 2017 година.